Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 155? Мнения ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
    Отивай и гледай - на вид е добре. Провери мотора.
    Пазарлък на място винаги става по-добре отколкото по телефона !
    А и е фейст лифтната.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Еми вече мога да ви кажа официално "колеги".Благодаря ви за съветите и че ме отказахте от пловдивската Алфа.Днес бяхме в София и купих другата,за която ви питах.Колата е много добра,нежели да е на много години.Остава да се науча да я карам като хората,щото си е голяма кола.Това е красавицата: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...Alfa-romeo_155
      Last edited by Dimicha; d.m.y г., 20:59.

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
        Еми вече мога да ви кажа официално "колеги".Благодаря ви за съветите и че ме отказахте от пловдивската Алфа.Днес бяхме в София и купих другата,за която ви питах.Колата е много добра,нежели да е на много години.Остава да се науча да я карам като хората,щото си е голяма кола.Това е красавицата: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...Alfa-romeo_155
        Честито!!! И двойката си е двойка .

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
          Честито!!! И двойката си е двойка .
          Благодаря,благодаря! А за пловдивската Алфа,ако се интересува някой,говорих преди 2-3 дни със съпруга на жената,дето я продава.Потвърди,че е сменян двигателя,каза,че и скоростна кутия и диференциал са сменили-всичко е от 2.0 кола.Обаче като ми поясни,че тези неща са взети от коли,внесени на половинки,направо се хванах за главата.

Comment

Обаче като ми поясни,че тези неща са взети от коли,внесени на половинки,направо се хванах за главата.
            Какво се учудваш . Доста от моргите процедират по този начин , защото се търсят части по предницата и така товарят повече коли . В нашия край също е така . Иначе честито градски и безаварийни
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Честито, добре дошъл сред нас !
              Само радостни моменти с колата ти пожелавам, и да станеш част от сектата "155" !
              Last edited by Alfa User; d.m.y г., 11:05.
              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Честито, добре дошъл сред нас !
                Само радостни моменти с колата ти пожелавам, и да станеш част от сектата "155" !
                Благодаря! Има някои неща, които са ми странни като карам красавицата, но не знам дали причината е в това, че не съм много опитен шофьор или че не съм свикнал на тази кола..или пък й има нещо. Например-не мога да свикна с газта-има известно замисляне както при подаване на газ, така и при връщане на газта. В смисъл-подавам газ- нищо,нищо,нищо и изведнъж отлепя и не усещам как се е засилила, та се налага да връщам рязко газта..И тя ест лашва. Мисля, че и при връщането на газта се замисля преди да й паднат оборотите и изведнъж падат рязко. Т.е. не мога да й контролирам плавно газта, винаги има известен лаг в реакцията, който трябва да предвиждам. Другото е супер-за контрола над колата кво да говоря-както каза приятелят, с който ходихме да я вземаме-тези коли са като картинг-мръдваш волана на милиметър и вече си се разходил по цялото платно. Окачването също няма общо с другите лодки, на които съм се возил и карал-дава информация за пътя, без да ме подхвърля...но само то си знае колко жестоки удари поема. Как минах днеска през легналите полицаи като таксиметров шофьор, не е истина. Чак после се усетих, че с друга кола там спирам и пълзя, а с тая не ги усетих.

Comment

Благодаря! Има някои неща, които са ми странни като карам красавицата, но не знам дали причината е в това, че не съм много опитен шофьор или че не съм свикнал на тази кола..или пък й има нещо. Например-не мога да свикна с газта-има известно замисляне както при подаване на газ, така и при връщане на газта. В смисъл-подавам газ- нищо,нищо,нищо и изведнъж отлепя и не усещам как се е засилила, та се налага да връщам рязко газта..И тя ест лашва. Мисля, че и при връщането на газта се замисля преди да й паднат оборотите и изведнъж падат рязко. Т.е. не мога да й контролирам плавно газта, винаги има известен лаг в реакцията, който трябва да предвиждам. Другото е супер-за контрола над колата кво да говоря-както каза приятелят, с който ходихме да я вземаме-тези коли са като картинг-мръдваш волана на милиметър и вече си се разходил по цялото платно. Окачването също няма общо с другите лодки, на които съм се возил и карал-дава информация за пътя, без да ме подхвърля...но само то си знае колко жестоки удари поема. Как минах днеска през легналите полицаи като таксиметров шофьор, не е истина. Чак после се усетих, че с друга кола там спирам и пълзя, а с тая не ги усетих.
                  Да, наистина е чувствителен педала на газта. Това си е хронично. Просто трябва да се начуиш равномерно да подаваш и да играеш с нея. Това е изкуство Както и цялата кола. Има доста неща с които иска свикване. Освен това, ако си забелязал че само когато е студен двигателя го прави този ЛАГ. След като загрее ляга почти изчезва. ВИнаги си има известно забавяне, но с малко каране всичко е '6'. И Внимавай, щото е добре вървяща и всичките АБФ-и и 320-ки са ''твои'' и служителите на реда не са лек проблем Много хубави моменти и безавариини километри ти желая.
                  Last edited by DJ Vladic; d.m.y г., 01:12.
                  Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Ако пък "замислянето" е сериозно и не изчезва на загрял мотор те съветвам да провериш моторчето за празния ход, свещите и системата дебитомер-дросел. Най-често нещата се подобряват чувствително с едно хубаво прочистване на споменатите неща (има хубави теми по тези въпроси в раздела). Виж и свещите какви са - ако има разлика в температурното число спрямо изискванията, пак ще има такива ефекти.
                    И последен съвет - колкото и да е стабилно окачването, внимавай с легнали полицаи, бордюри и трапове. Колата е по-ниска от другите на пътя, и стават "грешки" като не се внимава.
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Честито! Много да те радва колата!

П.П. Аз съм родом от Свищов, вярно , че се мяркам там веднъж на 2-3 месеца за по ден-два, но може да се видим на някое мое идване до Свищов (обикновенно събота и неделя или по празници си ходя)
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Ако пък "замислянето" е сериозно и не изчезва на загрял мотор те съветвам да провериш моторчето за празния ход, свещите и системата дебитомер-дросел. Най-често нещата се подобряват чувствително с едно хубаво прочистване на споменатите неща (има хубави теми по тези въпроси в раздела). Виж и свещите какви са - ако има разлика в температурното число спрямо изискванията, пак ще има такива ефекти.
                        И последен съвет - колкото и да е стабилно окачването, внимавай с легнали полицаи, бордюри и трапове. Колата е по-ниска от другите на пътя, и стават "грешки" като не се внимава.
                        Като загрее моторът определено нещата са други.Но почистване ще има със сигурност,няма начин да не са набрали гадости.Все пак колата е на 19 години,а не личи нещо такова да е правено.Свещите каза,че ги е сменял човека,но не знам с какви,кабели дали са сменяни и т.н.Моторчето за празен ход работи,но като е пуснат климатика го озорва и направо си гаси колата.Вчера докато го разбера това нещо се ошашках.Студен мотор,климатроника беше пуснат,паля-тя гасне и така доста пъти.Спрях тъпия климатроник-1000 оборота празен ход-не знам дали е нормално.

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                        Честито! Много да те радва колата!

П.П. Аз съм родом от Свищов, вярно , че се мяркам там веднъж на 2-3 месеца за по ден-два, но може да се видим на някое мое идване до Свищов (обикновенно събота и неделя или по празници си ходя)
                        Ами аз тука работя в академията,иначе съм от Търново,но трябва да си разменим координатите,да се видим.

Comment

Не е нормално, възможно е да има отклонения стрелката от реалните показания, но не чак толкова. Другото - не трябва да ти падат толкова оборотите от климатика, че да се гаси. Явно имаш дребни проблемчета по стъпков мотор, кабели, свещи, може и други там някъде, но колегата по-горе ти каза от къде да започнеш
                          Arena Coast Customs

Comment

Еми колеги,вече имам и аз първите екстремни изживявания с красавицата.Не бяха по мое желание-не съм се правил на рацер.Но бяха по моя вина...За вас сигурно не е кой знае колко екстремно но аз спекох бая-въртях се няколко пъти на леда и разбрах кво значи лед и сняг и като цяло зимни условия.А вината ми е,че като последен идиот си забравих ръчната дръпната (да допълня,че отзад съм с всесезонни гуми) и тръгнах така по едно от най-стръмните надолнища в Търново-това от КАТ към болницата.Ако някой е минавал,ще му стане ясно...Слава на Бога,че ме опази и че опази другите около мене и най-накрая и колата.Та,ако някой неопитен като мен чете,дано се поучи от моя горчив опит и да се налага сам да се убеждава в тея неща-зимата и ледът не са шега работа.Пак казвам,слава на Бога,че гледа отгоре,и че се отървах само с уплаха,щото колата тръгваше да се върти на първа,просто не ми се мисли какво можеше да стане...И не бях аз единствения участник в това "фигурно пързаляне".Доста коли се носеха като кораби с попътния вятър

Comment

Това е Алфа http://www.youtube.com/watch?v=N3HMupSLmDk
                              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Случват се и такива работи градски . Важното е , че си жив и здрав , пък и е хубаво че няма поражения Нашия град зимата си е доста кофти , а от ледовете няма спасение с каквито и гуми да си .
                                Аз също се въртях първата си зима по нанадолнището пред Кат няколко дена след като взех книжка. Бях тръгнал с едни летни гуми Максис отзад и в комбинация с леката задница и лигавото време се завъртя като по учебник . За щастие без поражения . Това ме направи по-внимателен шофьор и вероятно и на теб ще повлияе положително
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                                Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                                Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Working...
                                X